Sök bostad eller innehåll

Almería – Mojacar

Din mäklare i Almería – Mojacar

"Almeria - Europas gömda paradis - en pärla på den spanska solkusten" skrev nyligen New York Times.

Välkommen till det solsäkraste området i Europa med ett unikt torrt hälsosamt klimat. Här skiner solen tretusen timmar under året, mer än någon annan del av medelhavet.

En golfrunda på morgonen, sedan skidåkning i Sierra Nevada för att avsluta med ett svalkande bad längs milslånga stränder. Så kan din dag se ut!

Kusten, rikligt försedd med vatten från de snöklädda bergen kontrasterar mot ett vackert och mäktigt ökenlandskap. Endast några få kilometer in i landet befinner du dig i Europas enda öken där ”Clintan” i sina filmer jagade fula bovar.

En besökare blir glatt överraskad av den enorma mängd denna provins har att erbjuda, inte bara solen, breda långa stränder och kristallklart vatten, utan även den naturliga skönhet i denna del av Spanien.

I Almería provinsen finner du  mäktiga kulturskatter och Romerska bad, och sevärdheterna Cordoba och Granada ligger bara en kort dagsutflykt bort.

Dess långa kulturhistoria hålls vid liv så att man fortfarande kan njuta av den varierande folkloren och ett stort antal populära fiestas. Alla ett arv från det förflutna.

Tapas, riktiga kulinariska tapas med lång tradition får dig att glömma både lunch och middag! Mysiga barer i smala gränder serverar härlig variation av tapas som både gör dig och plånboken glad.

För pollenallergiker ett av de bästa ställen att leva på.

Egen internationell flygplats och ca 2 timmar från Malaga Airport dit dem flesta större bolag flyger.

Fortfarande bland de lägsta fastighetspriserna på den spanska kusten, dessutom låg fastighetsskatt!

Välkommen till det gömda paradiset! 

Kontakta oss

Kontakta oss

användarvillkoren

Till salu

Visa fler

Våra närområden

Se fler områden

Bostäder vi sålt

Visa fler

Vi som jobbar i Almería – Mojacar

Om Gabriela Grahn

Gabriela är en glad norrländsk tjej som har förkärlek till böcker och resor. Efter att ha bott många år i både Australien och Storbritannien sökte sig Gabriela till Spanien, ett ställe som hon alltid har älskat. När hon första gången besökte Almeria slogs hon av den genuina spanska charmen så när möjligheten kom att arbeta i detta område visste hon att hon inte kunde tacka nej. ”Första gången jag såg Alcazaba kändes det som att jag hade klivit in i tusen och en natt!” Med många år bakom sig på Swedbank kom hon med den kunskapen som fattades när det kommer till IT. Med denna kunskap och hennes glädje till att prata med kunder visste vi att hon skulle passa perfekt in som kontorschef.

Om Birger Sandberg

Birger brinner för att hjälpa människor hitta sin drömbostad i solen och värmen, och framförallt älskar han att göra det i regionen Almería där det är mest soltimmar på hela europeiska kontinenten och därför svensk sommarvärme hela vintern. Han är dessutom både byggtekniskt och affärsjuristutbildad samt har en gedigen erfarenhet från bygg och fastigheter, och kan därför hjälpa alla göra trygga bostadsköp med hög kvalitet. För Birger är det hög livskvalitet att kunna leva och verka i en genuint spansk miljö med starka moriska influenser, och dess höga kvalitet på lokala råvaror till låga priser i butiker och restauranger. När Birger inte njuter av det fantastiska spanska köket, de lokalt producerade vinerna och det stora utbudet av livemusik i strandbarerna, så håller han formen med att jogga längs beachen, köra mountainbike eller har trevligt på någon av de många fina golfbanorna.

Birger Sandberg

Säljare / Franchisetagare

Om Ingrid Grahn

Efter flera år inom Swedbank återvänder hon till sitt älskade Spanien. I Almeria regionen var hon första gången 1976 och blev då helt betagen av regionen. Hon drivs av att förverkliga människors drömmar. Att se glädjen i folks ögon när deras dröm går i uppfyllelse är den största belöningen. Hon är den trygga norrländskan som tar väl hand om sina kunder.

Ingrid Grahn

Säljare / Franchisetagare

Om Angélique Ventard

Angélique älskar att utforska nya platser, lära sig nya språk och träffa nya människor. Efter att ha arbetat i fyra år inom flygteknik drömde hon om att hitta nya utmaningar. Så när hon fick chansen att flytta till Spanien, tvekade hon inte i en sekund: "Almería är bara fantastisk! Människorna är så trevliga och välkomna. Det har allt jag tycker om." När hon inte testar nya tapas eller vandrar runt, tycker hon om att se liveband nere på playan. Även om Angélique jobbar på ett svenskt företag så kan hon bara ”Tack så mycket” och ”Ikea” dock är hon flytande på Franska och Engelska.

Om Emina Averin

Om Pilar Sandez

Efter att ha jobbat nästan hela hennes liv i den snabba pulsen av Madrid så visste Pilar att hon ville ha något mer, hon ville vara på ett ställe där hon inte bara behövde jobba men där hon även kunde njuta. Då, genom sin nära vän Ingrid, fick hon höra att de sökte någon med driv och som pratade spanska på kontoret i Mojácar så såg hon sin chans! ”Nu har jag min plats i paradiset!” säger hon. ”Att vara omringad av inte bara vänner men även Medelhavet och bergen är helt underbart.” När Pilar inte är och ”hemsöker kunder”, som hon säger, så älskar hon att lära känna nya människor och lyssna på musik. Pilar är flytande på spanska dock så kan hon endast IKEA och JA på svenska, men det stoppar henne inte att prata på spanska med alla svenskar som kommer in!

Pilar Sandez

Innesäljare/ Aftersales

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.