Sök bostad eller innehåll

Benalmádena

Din mäklare i Benalmádena Benalmádena

Benalmádena kommun har tre olika stadskärnor; Benalmádena Pueblo, Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa. Även Torremuelle och Torrequebrada kan sägas utgöra egna delar även om de också ligger längs med kusten. 

I Benalmádena Costa i anslutning till den vackra hamnen Puerto Marina finns fina sandstränder, blåsigare dagar väldigt populära bland vågsurfare. I övrigt har kommunen lite klippigare romantiska stränder med mindre privata vikar. Totalt 17 olika stränder på 20 kilometer kust, som passar bra för både fiske och snorkling. Här finns också den äldsta nakenstranden på Costa del Sol! I Torrequebrada ligger ett berömt kasino och även en av kustens första golfbanor som betraktas som en av Europas bästa. Puerto Marina har vid två tillfällen utsätts som den bästa marinan i världen och erbjuder förutom båtplatser, även lägenheter i snygg lyxig arkitektur samt mysig shopping, restauranger, caféer och ett antal mycket populära barer - för många det bästa nattlivet i denna delen av Costa del Sol. Slottet Castillo Bil-Bil byggdes 1927 i arabisk stil och har förvandlats till något av en ikon på kusten. Idag drivs det av kommunen som ett kulturens hus med utställningar och konserter. Benalmádena gränsar till Fuengirola och Torremolinos och har cirka 66 000 invånare, liksom på övriga kusten finns här många inflyttade, både skandinaver, britter och andra nationaliteter, vilket också färgar restaurang- och barutbudet. I Benalmádena Costa finns två engelskspråkiga privatskolor. Kommunikation Benalmádenas tågstation ligger i Arroyo de la Miel. Endast cirka 20 minuter i bil till Málaga flygplats. Benalmádena centrum Arroyo de la Miel som är en av Benalmádenas tre stadskärnor, och definitivt det kommersiella centret, ligger en liten bit upp från kusten och är ett samhälle med stadskänsla och trevliga gågator med butiker, frukt- och grönsakshandlare. Här är det alltid liv och rörelse och atmosfären väldigt spansk. I Arroyo de la Miel ligger flera roliga familjeattraktioner som Tivoli World, delfinariet Selwo Marina, parken Parque de Paloma och södra Spaniens enda ishall! Här finns också niohålsbanan Benalmádena Golf. Ytterligare en bit från kusten upp mot bergen ligger den vackra vitkalkade andalusiska byn Benalmádena Pueblo med sina slingrande små gränder utsmyckade med blommor, pittoreska torg och digra utbud av tapasbarer och restauranger. Lite utanför själva byn ligger en vacker buddhistisk stupa som har blivit en populär sevärdhet, inte minst för utsikten över hela Costa del Sol och det glittrande Medelhavet som den bjuder på! Som bonus ligger den granne med det relativt nyöppnade Fjärilshuset. Inte långt från Benalmádena Pueblo och stupan ligger också några av kommunens lite lugnare villaområden, exempelvis La Capellania, Rancho Domingo och Veracruz, mest utmärkande för dessa är den spektakulära utsikten över Medelhavet och bergen. Kommunikation Benalmádenas tågstation ligger i Arroyo de la Miel. Endast cirka 15-20 minuter i bil till Málaga flygplats. Inom Benalmádena finns också bussar, bland annat en ringlinje som trafikerar i princip hela kommunen.

Parkering
I de centrala delarna tas en avgift ut där det är markerat med blå streck längs gatan. Där det inte är blå streckat är det avgifts-fritt.

Kommunikation
Avstånd till: Malaga flygplats - 12 km Malaga - 22 km Marbella - 36 km Fuengirola - 8 km

Närservice
I Benalmadena Costa finns all tänkbar service och utbud av allt man kan behöva på nära håll. Benalmadena är en levande bygd året runt.

Kontakta oss

Kontakta oss

användarvillkoren

Till salu

Visa fler

Bostäder vi sålt

Visa fler

Vi som jobbar i Benalmádena

Om Jonas Nelsén

För mig är Fuengirolas läge oslagbart, precis mellan Malaga och Marbella. Tåget tar dig var 20:e minut direkt från flygplatsen i Malaga in till Fuengirola stad, detta tillsammans med Europas bästa klimat med närmre 320 soldagar per år gör Solkusten till en oslagbar kombination. Jag har jobbat i Sverige som egen företagare i 13 år innan jag bestämde mig för att lämna Sverige för Spanien. Jag har ett genuint intresse för fastigheter och brinner för att göra affärer. Engagerad, förtroendeingivande och professionell, det är tre ord som beskriver mig bra. Jag och mina medarbetare jobbar stenhårt för att överträffa våra kunders förväntningar. Detta tillsammans med branschens starkaste varumärke ger er som kund de bästa förutsättningarna för en lyckad bostadsaffär. Låt mig hjälpa er att hitta just er drömbostad på Solkusten. Tillsammans förvandlar vi drömmar till verklighet. Välkommen till Fuengirola!​​

Jonas Nelsén

Franchisetagare Jonas talar Svenska, Engelska

Om Moa Mohlin

Att bo på den spanska Solkusten är underbart och jag är otroligt glad över att dessutom få kombinera det med ett arbete jag brinner för. För mig utgör Fuengirola den perfekta mixen mellan ett semesterparadis och en levande stad under årets alla månader. Här finns allt man behöver och för längre utflykter fungerar kollektivtrafiken utmärkt. Med engagemang, beslutsamhet och en positiv inställning hanterar jag allt från dagliga uppgifter till större utmaningar. Jag drivs av att se resultat – och vilket resultat är egentligen bättre än nöjda kunder?

Moa Mohlin

Kontorsansvarig Moa talar Svenska, Engelska, Spanska

Om Rebecca de Mira Granskog

Jag är uppvuxen i Malmö där jag gick grundskolan men har bott i Spanien sedan 1985. Jag är hjälpsam, framgångsrik, positiv, och tycker om att lära mig nya saker. Jobbat som flygvärdinna i många år. Tycker mycket om Fastighetsbyrån då företaget har mycket gott rykte här i Spanien och är ett starkt varumärke. Jag känner mig stolt och glad över att jobba här och fortsätta med att utveckla det svenska språket. Mitt intresse för människor och bostäder gör att jag trivs bra inom denna bransch. Bor i Benalmádena Costa, "mittpunkten på Solkusten", en stad med människor i alla åldrar och med blandade nationaliteter. En stad jag älskar. På fritiden umgås jag med familj och vänner, gillar att läsa, pool och resa. Välkomna till Fuengirola kontoret - Costa del Sol!

Rebecca de Mira Granskog

Innesäljare Rebecca talar Svenska, Engelska

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.