Sök bostad eller innehåll

Estepona

Din mäklare i Estepona

Estepona är en geografiskt sett omfattande kommun mellan Marbella och Manilva med 23 kilometer kust och fantastiska och välskötta stränder. Norr om kustvägen N-340 ligger en bördig dal med totalt sex golfbanor och flera hästgårdar. Bland annat ligger Spaniens första 6-stjärniga resort här, Villa Padierna. 

Estepona stad har en fin strandpromenad, mysig småbåtshamn med flera barer och restauranger och marknad varje söndag. Här möts man av en trivsam och avslappnad känsla i ett gammalt fiskeläge som trots byggboomen har lyckats bevara sin karaktär av andalusisk by. Den gamla delen av stan, med anor ända tillbaka till 1500-talet, har rustats upp med nymålade fasader, blommor och gågator, och har till och med fått utmärkelser för resultatet. I Estepona ligger äventyrsparken Parque Selwo Aventura och just nu håller kommunen på att förvandla 13 000 kvadratmeter gammal jordbruksmark till en grön lunga mitt i stan med bland annat botanisk trädgård och orkidéhus.

Estepona är en av de mest kosmopolitiska kommunerna längs med kusten och de nästan 70 000 invånarna bor antingen inne i staden eller i någon av de många fina urbanisationerna, flera av dem precis på gränsen till Marbella kommun. En av dem är Atalaya, golfbana med omkringliggande bostäder, som är mycket populär bland skandinaver. Här ligger Diana center med skolor, mataffärer, lördagsmarknad, etc - ett genuint område som lever året om.

El Paraiso och Bel Air är också populära bostadsområden bland skandinaverna, med blandat stora villor och finare radhus, närservice och aktivitet hela året. Golfbanan El Paraíso byggdes redan 1973 och sägs vara den mysigaste på kusten. Bel Air har också en anrik tennisklubb.

Cancelada är ett annat charmigt litet samhälle mellan San Pedro och Estepona. Här ligger Villa Padierna där Michelle Obama valde att bo när hon besökte Spanien 2010. I Cancelada finns restauranger, slaktare, skola och dagis, pappershandel, tidningskiosk, kyrka, etc. Det är en levande by året om och med en autentisk spansk atmosfär.

Kontakta oss

Kontakta oss

användarvillkoren

Till salu

Visa fler

Våra närområden

Se fler områden

Vi som jobbar i Estepona

Om Pontus Ölander

Efter att ha semestrat i Marbella sedan 2010 bokade jag ett halvårs språkkurs här, blev kär i kusten och bestämde mig för att stanna. Bor numera i Estepona och hann jobba ett tag för en tysk-spansk mäklarbyrå innan jag sökte mig till Fastighetsbyrån. Har stort intresse för Spanien och landets mat, kultur, folket och särskilt språket. Gillar fastigheter och framför allt inredningsdesign. Dessutom älskar jag människor, trivs med att träffa nytt folk, nätverka, och brinner för att hjälpa dem som söker sitt drömboende i Spanien. Privat lagar jag gärna mat, träffar vänner och resor, helst till storstäder, eller mysiga utflyktsmål i närheten av Costa del Sol. Är uppvuxen på Lidingö i Stockholm och har ett förflutet som egenföretagare i kontorsmaterialbranschen.

Pontus Ölander

Försäljningsansvarig/ Säljare

Om Andreas Ersson

Idrottskille som sadlade om till bostadsbranschen i Grekland och fick där upp glädjen och lyckan i att hjälpa människor i deras största affär, bostadsaffären! Utbildade sig till fastighetsmäklare mellan 2002-2004 på Malmö Högskola. Har arbetat som fastighetsmäklare på Östermalm, Kungsholmen samt Södermalm innan han blev franchisetagare 2008 för kontoren i Södertälje, Trosa, Nykvarn samt Gnesta. 2016 så blev Andreas även franchisetagare för Fastighetsbyråns kontor i Marbella och Malaga i Spanien. Har tilldelats priset som årets ledare under 2012 samt årets kontor 2008 och 2013 inom Fastighetsbyrån. Att få tillhöra Sverige och Spaniens största fastighetsmäklarkedja passar en idrottskille med ambition om att vinna i allt. Att också få kunna påverka förutsättningarna för en kund i deras största affär samt att leverera mer än förväntansbilden gör att Andreas har hittat sitt drömyrke!

Andreas Ersson

Fastighetsmäklare/ Franchietagare

Om Sanna Magnusson

Sanna har arbetat på Fastighetsbyrån som fastighetsmäklare sedan år 2002 och ser glädjen i att gå till jobbet varje dag. Hon är sedan år 2005 franchisetagare för kontoren/områdena Södertälje, Nykvarn, Järna, Trosa och Gnesta. Att arbeta på Fastighetsbyrån, Sveriges största Fastighetsmäklarkedja, i Södertälje med omnejd, var ett naturligt och självklart val då hon är uppvuxen här och känner till området utan och innan vilket underlättar i hennes yrkesroll. Att träffa människor dagligen som befinner sig i olika livssituationer ser hon som stimulerande och mycket givande. Sannas fokus är att förmedla trygghet genom att lyssna på kundens behov, att ha ett 100 % engagemang i varje situation och jobba affärsmässigt både före, under och efter försäljningen. Sanna ansvarar för kontorens nyproduktionsprojekt och jobbar även aktivt med att utveckla medarbetarnas kunskap och de avgörande steg som finns i sälj- och förmedlingsprocessen. Fastighetsbyrån nöjer sig inte med annat än att ha de bästa fastighetsmäklarna hos sig.

Sanna Magnusson

Fastighetsmäklare/ Franchisetagare

Om Kent Schanke

Mitt genuina intresse för människor och affärer gör att jag trivs så bra med jobbet Att få arbeta med både köpare och säljare är underbart kul. E-mail i all ära, men jag föredrar att lära känna mina kunder redan innan de kommer hit på visning. I detta fall är telefonen oslagbar. Trivs som bäst när jag ser i kundernas ögon att jag lyckats hitta rätt objekt, att det klickar. Man känner det i rummet. Marbella? Klimatet förstås, här finns allt – en internationell kultur blandat med det traditionellt spanska. Marbella är underbart kosmopolitiskt. Har bott och arbetat på Costa del Sol sedan 2000 vilket ger kunderna en stor trygghet. Har en bakgrund på Handelsbanken och Swedbank i Spanien. Klivet över till Fastighetsbyrån var lätt. Det är ordning och reda, god backup och ett riktigt bra varumärke. Den kombinationen är en framgångsfaktor! På fritiden cyklar jag upp och ned på spanska landsbygden och tränar crossfit. Samlar på skotsk single malt. Är både farfar och morfar och har en fru som är rektor på Svenska Skolan i Marbella.

Kent Schanke

Säljare / Franchisetagare

Om Alexander Corsell

Om Carlos Rojas

Carlos Rojas

Property Finder

Om Elsa Lindvall

Född och uppvuxen i Estepona. Valde att lära känna sina svenska rötter när det blev dags för gymnasiet, och hamnade därför mitt ute på Österlen och sedan blev det universitetsstudier i Lund inom spansk filologi. Insåg ganska snabbt att Sverige inte var något för henne, men gav det en ärlig chans. 7 år senare flyttade Elsa tillbaks till sin hemstad, Estepona. Brinner för Spanien och allt som rör detta land. På fritiden gillar Elsa att vandra med hennes hund, springa, träna och umgås med familj och vänner.

Om Jennie Engström

Om Melika Malan

Om Miguel Sagaseta

Miguel utbildade sig till fastighetsmäklare i Sverige 2006. Han har även fem år som egenföretagare i bagaget. Född och uppvuxen i Norrköping med spanska föräldrar och nu återvänt till sina rötter skulle man kunna säga. Familjen kommer dock från Gran Canaria och Miguel bor har bosatt sig i Marbella efter många år i Stockholm. Han flyttade till värmen för att kunna leva utomhus hela året och för att livet i Spanien är så mycket mer socialt. Miguel är väldigt serviceminded och tycker om att hjälpa människor. På fritiden gillar han att spela padeltennis, promenera och jogga längs med havet, och om tid finns skulle han gärna vilja utveckla sin golf. Han älskar god mat och dryck och ser sig själv att han har kommit till rätt ställe där alla hans intressen kan få frodas.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.