Sök bostad eller innehåll

Gran Canaria – San Agustín

Din mäklare på Gran Canaria – San Agustín

Välkommen till Gran Canaria, kontrasternas ö.
Välkommen till Fastighetsbyrån på Gran Canaria och vårt lokala kontor i det lugna och behagliga San Agustin. Här hjälper vi många av våra svenska köpare att hitta drömbostaden i solen och värmen

San Agustin – grundat och uppskattat av svenskar

San Agustin är ett välkänt namn för många svenskar. Och det är inte så konstigt, Gran Canaria och särskilt San Agustin har en lång tradition som svenskt resmål. Faktum är att San Agustin grundades av svenska byggherrar i mitten av 1960-talet. Här finns idag Svenska Kyrkan, Svenska Skolan, Skandinaviska Klubben och många restauranger och butiker med skandinaviska kopplingar. I San Agustin kombineras helt enkelt det bästa av två världar – det spanska klimatet och den skandinaviska servicen och komforten.

Våra kunder i San Agustin utgörs framförallt av övervintrare i jakt på semesterhem och som samtidigt vill ha tillgång till exempelvis svensk skola och svensk läkarmottagning. Det gör Gran Canaria och San Agustin till ett bra val även för familjen som vill flytta ned till värmen.

Att bo och leva i San Agustin

Mellan 1960- och 1990-talet dominerade turismen San Agustin. De senaste decennierna har turismen spridit sig till andra platser av Gran Canaria; som Playa del Ingles, Campo Internacional, Sonnenland, Maspalomas, Meloneras, Arguineguin, Patalavaca, Puerto Rico, Amadores, Tauro, Taurito, Playa del Cura och Puerto Mogan.

För San Agustin har det inneburit att området idag präglas av lugn och ro, utan ett aktivt nattliv som kännetecknar exempelvis Playa del Ingles. Det gör att många svenskar idag söker sig till området för att hitta en bekväm lägenhet där man kan övervintra i solen. Och vill man ha mer fart och fläkt ligger Playa del Ingles nära, exempelvis via den fantastiska strandpromenaden.

San Agustin har många fina grönområden, parker, restauranger, affärer samt två jättefina stränder, Playa de san Agustin och Playa de Las Burras. Den populära strandpromenaden sammanbinder hela San Agustin med intilliggande Playa del Ingles och vidare till Meloneras, en promenad på cirka 12 km.

San Agustin och Gran Canaria låter dig leva livet som du vill

Gran Canaria och San Agustin lockar med världens bästa klimat, en stor anledning till att så många som 350 000-400 000 svenskar reser hit varje år. Här kan du ladda kroppen med naturlig D-vitamin och andas in den friska havsbrisen. På Gran Canaria njuter ni av rikligt med soltimmar året om. Medeltemperaturen på 22 grader i kombination med en alldeles lagom luftfuktighet och nederbörd, skapar en miljö som främjar såväl hälsan som den storslagna naturen.

Gran Canaria är även ett paradis för den äventyrslystne. Här kan du njuta av ett böljande landskap eller utforska majestätiska bergskedjor och djupa dalgångar. Varför inte besöka den vackra pinjeskogen i naturreservatet Tamadaba eller beundra utsikten från Pico de las Nieves, Gran Canarias högsta bergstopp?

I San Agustin på Gran Canaria väntar en trygg och bekväm miljö där du själva sätter pulsen – koppla av på stranden eller finslipa svingen på någon av öns många golfklubbar. Skulle du mot all förmodan få hemlängtan, går direktflyg från Las Palmas till alla nordiska huvudstäder, däribland Stockholm och Köpenhamn. Det går även att flyga till och från Göteborg och Malmö.

Bostadsmarknaden på Gran Canaria

Våra kontor i San Agustín och Playa del Inglés förmedlar allt från lägenheter till bungalows och villor. Nästan samtliga av de objekt vi förmedlar till svenskar har från början byggts för turiständamål. Många av våra köpare har tidigare turistat i området eller den anläggning där de nu köper bostad. Det blir ett sätt att återknyta till gamla härliga minnen från orten och ön, samtidigt som man får njuta av en behaglig nutid.

De flesta av våra objekt är belägna på södra Gran Canaria och i Las Palmas men vi säljer även i omnejden. Snittpriset på de fastigheter vi säljer i området kring San Agustin ligger på cirka 200 000 euro, men självklart kan vi erbjuda bostäder av varierande pris och standard. 

Efterfrågan på bostäder i San Agustin och Playa del Ingles är enorm och priserna har stigit kraftigt de senaste åren. Det gör det ännu viktigare att anlita en kompetent och väletablerad svensk fastighetsbyrå som sätter dina behov i centrum.

Dina lokala experter

Fastighetsbyråns kontor öppnade på ön 2013 och samtliga medarbetare har valts ut med största omsorg. Alla är bosatta på ön sedan lång tid tillbaka och kan erbjuda dig en unik lokalkännedom. Om du anlitar någon av våra mäklare får du en kunskap och erfarenhet som få andra mäklarbyråer kan erbjuda.

Allt du behöver för att köpa bostad på Gran Canaria

Vår gemensamma kompetens och erfarenhet garanterar dig en trygg och smidig bostadsaffär. Du behöver inte bekymra dig över någonting, förutom möjligtvis färgval och inredning av er drömbostad. Vi vägleder dig genom hela köpprocessen, antingen själva eller genom våra samarbetspartners som också är experter inom sina respektive områden. Vi hjälper dig med allt från att upprätta spanskt bankkonto till att ansluta dig till det spanska elnätet.

När du väl står där med nycklarna i handen finns vi självklart till hands även för allt det roliga som följer. Vi tipsar om butiker, resmål och var du hittar bäst service. Vi kan till och med rekommendera svenska hantverkare! Tillsammans har vi 22 års erfarenhet inom den spanska mäklarbranschen, så vi kan svara på alla frågor du kan tänkas ha kring att köpa bostad på Gran Canaria och i San Agustin.

Vi är nöjda när du är nöjd

På Fastighetsbyrån i San Agustin vill vi verkligen att du ska bli nöjd. För oss är nämligen en bra kundrelation viktigast av allt. Vårt arbete genomsyras av ett genuint engagemang och ett servicetänk som inte slutar vid köpet. Vi ser gärna att du tittar in på en fika och delar med dig av dina senaste upplevelser – allt från att välja nya kuddar på IKEA till spännande seglatser ute på havet.

Vi älskar det vi gör och vi är oerhört stolta över att det höga förtroende som våra kunder har för oss. Varför inte börja ditt äventyr på Gran Canaria genom att komma förbi vårt kontor i San Agustin?

Bienvenido a Gran Canaria!

Läs om vad våra kunder tycker i samarbete med Reco.se

Kontakta oss

Kontakta oss

 integritetspolicyn

Till salu

Visa fler

Våra närområden

Se fler områden

Bostäder vi sålt

Visa fler

Vi som jobbar i Gran Canaria – San Agustín

Om Jennie Hellström

Jennie Hellström

Säljare / Franchisetagare Jennie talar svenska, engelska, spanska

Om Johanna Ode

Johanna Ode

Kontorschef / Franchisetagare Johanna talar svenska, engelska, spanska

Om Sandra Boehm

Sandra Boehm

Säljare / Franchisetagare Sandra talar svenska, engelska, spanska

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.