Sök bostad eller innehåll

Lisboa/ Cascais

Din mäklare i Lisboa/ Cascais

På Portugals västra sida ligger Lissabon vackert beläget på sju kullar. Staden vätter mot floden Tejo där den mynnar i Atlanten. Landets huvudstad är ett myllrande centrum, en modern stad, samtidigt finns här minnen av Portugals olika epoker blandade till en skattkista fylld med gömda juveler.

Lissabon har varit bebott sedan långt före romartiden och de kulturella influenserna i staden har varierat över tid från romare och morer till Portugals guldålder som sjöfararnation. Nu finns här hus och monument från äldre epoker blandat med modern arkitektur. Även om här finns breda avenyer finns också gator som är för branta och för smala för vanliga bilar och bussar. Dessa trafikeras av små pittoreska spårvagnar och där det är för brant även för dessa finns bergbanor.

Klimatet i staden är behagligt året om, på sommaren finns svalkande vindar från havet när hettan är som störst. Medan det på vintern fortfarande är behagligt ljumt. Detta gör Lissabon till en grönskande stad, med svenskt sommarväder året om.  

Portugiserna är mycket intresserade av mat och i affärerna finns det ett överflöd av fina råvaror. Fisk från det närliggande Atlanten, lokala ostar så som ’queijo de Serra da Estrela’ och härliga grönsaker.  De portugisiska vinerna är ganska okända för oss svenskar men väl värda att utforska. Staden vimlar av caféer, om du har bråttom tar du en kaffe över disk eller så sitter du ned med en bakelse som ’pastel de nata’.

Bara 30 minuter från centrala Lissabon ligger de före detta fiskebyarna Cascais och Estoril. Numera är området välbärgat och erbjuder vackra stränder, avkoppling, shopping och vattensport. Här kopplar Lissabonborna av och tempot är lugnare. Området erbjuder också ett stort utbud av golfbanor och i Estoril finns Europas största casino.

I bergen norr om Cascais ligger Sintra, en magisk plats där vackra och majestätiska slott och palats härskar över de skogsklädda bergssidorna. Platsen är världsarvsklassad och det vackra gröna landskapet med de pittoreska byarna och alla ’quintas’, gårdar,  gör Sintra till en verkligt sevärd plats utan jämförelse med något annat. 

Läs om vad våra kunder tycker i samarbete med Reco.se

Kontakta oss

Kontakta oss

användarvillkoren

Till salu

Visa fler

Våra närområden

Se fler områden

Bostäder vi sålt

Visa fler

Vi som jobbar i Lisboa/ Cascais

Om Björn Jacobsen

Om Pernilla Jacobsen

Pernilla Jacobsen

Säljare / Franchisetagare

Om Annis Ribeiro

Om Anna Vilaca

Om Elin Breithold

Elin Breithold

Säljare / Föräldraledig

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.