Sök bostad eller innehåll

Vi kan Almuñécar | Costa Tropical

Almuñécar | Costa Tropical

Almuñécar är en genuin, andalusisk kuststad strax öster om Nerja på Costa Tropical i Granadaprovinsen. Den gamla stadskärnan i centrum består av vitkalkade hus, trånga gränder och vackra torg. För de historiskt intresserade finns museét Cueva de Siete Palacios, den moriska borgen San Miguel samt en välbevarad akvedukt från romartiden. I den botaniska trädgården, Majueloparken finns unika och tropiska växter. Det finns flera fina badstränder längs den 6 km långa palmkantade strandpromenaden. Här finns även ett stort vattenland och akvarium. Bergen runtom staden bjuder på fantastiska vandringsleder. Det ordnas även ett antal festivaler varje år, bland annat en känd jazzfestival som hålls i juli. Almuñécar ligger centralt på Costa Tropical och efter bara omkring en timmes bilfärd nås storstäder som Málaga och Granada, den senare berömt för världsarvet Alhambra. I närheten finns också skidorten Sierra Nevada vars liftsystem upp till 3300 meter över havet ger en fantastisk utsikt!

Parkering

I Almuñécar parkerar man lättast på gatan. Var observant på vilken färg gatulinjerna har, de förmedlar nämligen när det är tillåtet att parkera!

Kommunikation

Det är lätt och billigt att ta sig runt med lokaltrafiken. Det finns även en busstation med förbindelser till bland annat storstäderna Madrid, Malaga och Granada. Málagas flygplats ligger 90 km bort.

Affärer och restauranger

Almuñécar erbjuder lokal shopping, marknader och en stor saluhall med närproducerad frukt, grönsaker, fisk och kött. Tack vare det subtropiska klimatet året runt växer exotiska frukter såsom mango, citrusfrukter, avokado, japansk mispel och chirimoya här. Här finns allt som behövs, post, banker, apotek, mataffärer av varierande storlek med mera. Dessutom finns det ett stort utbud av trevliga restauranger och tapasbarer.

Övrigt

Staden är belägen ca 85 km öster om Málaga stad. Befolkningen är framförallt spansk men allt fler nordeuropéer har upptäckt och bor numera i Almuñécar. Antalet bofasta invånare är ca 20 000 och ungefär 28 000 i hela kommunen.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.