Sök bostad eller innehåll

Vi kan Frigiliana | Costa del Sol

Frigiliana | Costa del Sol

Frigiliana är den enda byn i Malagaprovinsen som räknas till en av Spaniens 34 vackraste byar. Den pittoreska, vita bergsbyn med sina vindlande, branta gator har blivit prisbelönt många gånger för sin skönhet vilket har inspirerat många konstnärer och artister genom åren! Frigiliana omges av ett böljande, dramatiskt landskap och här växer frukt och grönsaker, som vindruvor och oliver. De mest kända lokala produkterna är honungen av sockerrör samt det söta Frigilianavinet. Från byn har man en bedårande utsikt över Medelhavet. Byn är perfekt placerad med solen som värmer till sent på kvällarna då temperaturen börjar falla. Här kan man kombinera det bästa av allt! Sierra Nevada med skidåkning är ca en och en halv timmes bilresa bort. Vill man åka ner till havet och bada tar det ca 10 minuter. De vackra vyerna av bergen och det avkopplande bylivet njuter man med fördel av på plats!

Parkering

Bäst är att upptäcka Frigiliana till fots och man kan parkera vid infarten till byn.

Kommunikation

Från Malaga flygplats tar man sig lätt till Nerja med allmänna transportmedel. Ifrån Nerja finns regelbundna, lokala bussförbindelser till Frigiliana.

Affärer och restauranger

Den gamla moriska delen av byn har smala, vindlande gator med lokala butiker, mysiga caféer och barer. I den nyare delen har man behållit samma karaktär. Det finns också banker, apotek och små mataffärer och på torsdagar är det marknadsdag i byn. Skulle man eventuellt sakna något ligger Nerja på 6 km avstånd och även där finns allt som man kan tänkas behöva.

Närservice

Här finns banker, apotek, mindre mataffärer samt butiker som säljer lokala produkter, tex. hantverk. Även flera restauranger med inhemskt och internationellt kök.

Övrigt

Avståndet mellan Frigiliana och Malaga flygplats är ca 55 km. Frigiliana ligger ca 10 minuters bilfärd rakt norrut från Nerja. Byn har omkring 3000 invånare men sommartid ökar befolkningen då många turister besöker byn för dess omtalade skönhet.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.