Sök bostad eller innehåll

Vi kan Nerja | Costa del Sol

Nerja | Costa del Sol

Nerja kallas för pärlan på Costa del Sol. En pittoresk Andalusisk småstad med vitkalkade hus vid Medelhavet, där bergen skapar vackra vyer i kontrast med havsutsikten. Nerja ligger 60 km öster om Málagas flygplats i området Axarquía. Bergskedjan Sierra Almijara, som ligger norr om Nerja, slutar i Medelhavet. Dessa klippor bildar naturligt vackra grottor och vikar längs kusten. Den här delen av Costa del Sol/ Costa Tropical har ett mikroklimat med ett av Europas behagligaste väder, speciellt vintertid. Tack vare sitt klimat erbjuder Nerja lokalodlad exotisk frukt som mango, avocado, papaya och chirimoya. Nerja har omkring 20 000 invånare, och antalet besökare ökar markant under sommaren. Nerja har en härlig atmosfär med sin charmiga befolkning och avstressande tempo. Den gamla stadsdelen består av vitkalkade hus på trånga kullerstensgator. Här finns också tapasbarer, restauranger och butiker. Stadens mittpunkt är Balcón de Europa, som hänger ut över klipporna med en imponerande panoramisk utsikt över berg och hav. Droppstensgrottorna i Nerja upptäcktes 1959 och är en av Europas största. Varje år hålls det en musikfestival där och absolut värt ett besök.

Parkering

Gatuparkering är kostnadsfritt i Nerja, men det kan vara svårt att hitta plats under sommaren. Det finns även flera parkeringshus.

Kommunikation

Lokalbussen går genom Nerja. Det finns även bussförbindelser till närområden samt till Málaga.

Affärer och restauranger

Nerja har ett brett utbud av gastronomi med gott om uteserveringar och strandrestauranger. Populär gatumarknad på tisdagar för både lokalbefolkning och besökare. Nerja har lokala butiker för shopping, alternativt ett stort shoppingcenter ca 20 minuter bort med bil. Ikea finns vid flygplatsen i Málaga. Apotek, banker, vårdcentral och privat vård finns centralt.

Närservice

Marknadsdag på tisdagar. När det gäller shopping så finns det många små affärer i Nerja, men söker man ett större utbud så finns det ett stort shoppingcenter 20 min härifrån. I Malaga ligger Ikea vid flygplatsen om du behöver köpa möbler och husgeråd till din bostad. Vi har en kommunal inomhuspool, tennis- o paddlebanor. Apotek, banker, vårdcentral o privat sjukhus/läkarcentral finns i centrum. Finns ett väldigt stort utbud av restauranger och tapasbarer, och på en del av stränderna hittar man de typiska "chiringuitos", strandbarerna, med nyfångad fisk och skaldjur.

Övrigt

Nerja har ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Passande vattensporter är snorkla, dyka, vattenscooter och hang gliding. Sporthallen har en inomhuspool. Tennis och padel är populära i Nerja med flertalet banor. Landskapet erbjuder vandringsmöjligheter, cykling och ridning. Även flera golfbanor finns i närheten. Skidåkning i Sierra Nevada är endast 1,5 timmas bilresa från Nerja.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.