Sök bostad eller innehåll

Köpa bostad

Köpa bostad i Spanien

Att köpa bostad utomlands lockar allt fler svenskar. Och att köpa bostad i Spanien lockar snudd på allra mest! Klimatet, goda kommunikationer och stora svensknätverk är några av orsakerna. Vissa väljer att köpa semesterbostad i Spanien – andra packar ihop livet för att flytta permanent.

En bostad i Spanien lockar många

Milda vintrar och varma sommarmånader gör Spanien till ett paradis för oss nordbor. Tänk att få äta middag utomhus varje dag och ha samma garderob året om! Att köpa bostad i Spanien är, för framförallt pensionärer, ett ypperligt sätt att sätta guldkant på tillvaron. Spanien är inte något av de utpräglade lågskatteländerna, men ger ändå många ekonomiska fördelar. Lägre levnadskostnader är den stora skillnaden. Du får helt enkelt mer över till det som gör livet färgstarkt och rikt. Och önskar du ett färgstarkt och njutbart leverne är Spaniens kultur, klimat och sociala samvaro helt rätt val.

Köpa semesterbostad i Spanien – eller åretruntboende?

För många är det inte ett permanent boende som lockar. Istället kan ett semesterhus eller en deltidslägenhet vara den perfekta lösningen. En egen oas att fly till under lediga veckor, där vädret är behagligt och tempot lägre. Fuengirola och Torrevieja är populära områden för semesterbostäder i Spanien. Bland yngre köpsugna är det istället storstädernas puls som drar, en weekendlägenhet i heta storstäderna Malaga, Alicante och Barcelona till exempel. Väljer du att tillbringa vintern i Spanien och sommaren i Sverige kan du med fördel hyra ut din spanska bostad under vår- och sommarmånaderna. På så sätt får du en passiv inkomst under tiden de bor i Sverige.

Tips när du ska köpa bostad i Spanien

Att köpa bostad är alltid ett stort beslut, men kanske ännu större när det är gäller en bostad i Spanien. Här är våra bästa tips:

Läs på om Spanien

Ta dig en riktig funderare på vad du söker. Sök efter information på nätet: läs artiklar, titta på bilder och läs vad andra i din ålder och livssituation tycker om olika områden. Känner du någon som köpt bostad i Spanien? Fråga dem!

Kostnadsfri bevakning

Kontakta något av våra kontor, för att starta en kostnadsfri bevakning. Då får du ett meddelande på mejl eller i mobilen när en bostad som passar dina önskemål dyker upp.

Planera ditt besök i Spanien

Det som känns rätt hemma kan upplevas helt annorlunda på plats. Planera därför inför ditt första besök i området du vill bo. Boka in visningar med din mäklare och besök de platser som du är intresserad av.

Välj en mäklare som talar svenska och spanska

Är din spanska begränsad? Välj en mäklare som behärskar både svenska och spanska, så att du känner dig trygg i situationen. Det är viktigt att du förstår alla delmoment och kan fråga om du tvekar. En mäklare ska förstå dina behov, ha bra koll på marknaden och – sist men inte minst – inge förtroende.

Köpa bostad i Spanien – att tänka på

Att köpa bostad i Spanien skiljer sig från att köpa i Sverige. Här är några saker att tänka på. Detaljer runt själva köpprocessen hittar du i vår köpguide.

  • Priserna varierar mycket beroende på typ av bostad och var i Spanien du letar.
  • Sätt en budget och fundera på vilka krav du har – och vad som kan väljas bort.
  • Föredrar du storstad, turiststråk eller lugna lantliga miljöer? Spanien har mycket att erbjuda.
  • Vill du bo bland den inhemska befolkningen och kanske öva lite extra på din spanska? Eller vill du hellre bo i ett område där det finns andra skandinaver? Båda har sina fördelar, fundera på vad som känns bäst för dig.
  • Planerar du att hyra ut bostaden när du inte är där? Fundera på vem som i så fall ska hyra och planera för såväl intäkter som extrakostnader.

Läs mer
Köpa hus i Spanien
Köpa lägenhet i Spanien
Låna till bostad i Spanien

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.