Sök bostad eller innehåll

Köpa bostad

Visningstips

Visningar är ofta förknippade med en hel del känslor. Förväntan, entusiasm och ibland besvikelse. På kort tid ska du bedöma om ett hus eller en lägenhet är rätt för dig. För att göra bedömningen lite enklare har vi samlat några konkreta tips inför dina kommande visningsbesök

Lagom många visningar
Först och främst, välj inte för många bostäder att titta på under de dagar du är i Spanien eller Portugal. Risken är att du blandar ihop områden och bostäder och åker hem till Sverige mer förvirrad än du kom.

Lär känna områdena
Är området rätt? Har du möjlighet är det ett tips att lära känna områdena du är intresserad av innan du bokar visningar. Gå ett extra varv i kvarteren och känn in atmosfären. Det är enklare att ändra utseendet i en bostad än läget och omgivningen. När du väl bestämt dig kontaktar du oss för visningar.

Bostadens storlek
Är bostaden tillräckligt stor? Finns det tillräckligt med förvaring?

Renovering?
Är bostaden i behov av renovering? Är det något du kan göra själv eller behöver du anlita hjälp? Finns det utrymme i din budget för en renovering?

Ingår möblerna?
Säljs bostaden möblerad? Ingår vitvaror? Oftast säljs begagnade bostäder som de står, dvs med möblemang, inredning och vitvaror, medan nyproducerade bostäder ofta är helt rena. Fråga mäklaren vad som gäller i ditt fall.

Fråga mäklaren
Ställ frågor till mäklaren! Förutom detaljer om bostaden kan mäklaren ofta svara på frågor om exempelvis service- och nöjesutbud, vårdcentraler och allmänna transporter i området.

Fråga grannen
Vad säger grannarna? De kan ge en bild av hur det är att bo i området.

Finansiering
Ha gärna finansieringen förberedd innan visningarna så du vet vilka bostäder som är aktuella. Är allt klart kan du dessutom välja att slå till direkt.

Hittat drömbostaden?
Tänk igenom dina intryck efter visningarna. Har du hittat din drömbostad? I så fall anmäl ditt intresse till mäklaren så berättar hon/han vilket nästa steg är.

Tillbaka till Visningsresa

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.