Sök bostad eller innehåll

Köpa bostad

Våra tjänster

Att köpa hus eller lägenhet är ofta förknippat med en hel del känslor. Förväntan och entusiasm, men också tvivel och nervositet. Många känner att man skulle behöva vara både ekonom, jurist och byggnadsingenjör för att kunna fatta de viktiga besluten.

För att göra allt lite enklare för dig som ska byta bostad, har vi på Fastighetsbyrån utvecklat en rad olika smarta tjänster och verktyg som hjälper dig både att hitta drömbostaden och att slå till när det väl blir dags.

Till exempel kan vi hjälpa dig att hålla koll på nya hus och lägenheter som kommer ut på marknaden eller att boka en privat visning.

 • Funderar du på att skaffa hus eller lägenhet i Spanien eller Portugal? I så fall är det smart att börja förberedelserna i god tid.

  Med vårt Steget-före-paket tar vi hand om allt det praktiska, vi går igenom vad det innebär att köpa hus eller lägenhet i Spanien eller Portugal. Lägger upp en bevakning på intressanta hus eller lägenheter, tipsar om finansieringslösningar, planerar din visningsresa med mera. När du väl hittat ditt hus eller din lägenhet är alla förberedelser redan gjorda och du ligger steget före.

  Det här ingår i Steget-före-paketet:

  Kostnadsfri värdering
  Är du på väg att flytta till Spanien eller Portugal? Vi erbjuder dig en kostnadsfri värdering av din bostad i Sverige. På så vis får du en bra uppfattning om vad du har att röra dig med vid en eventuell försäljning.

  Köpguiden
  Vår köpguide ger dig nyttig information att känna till vid ett bostadsköp i Spanien.

  Rådgivning och bollplank
  Från våra kontor på plats i Spanien stöttar vi dig genom hela processen. Våra mäklare är experter på sina lokala marknader och hjälper dig med allt från att hitta det du söker till kontraktskrivning och tillträde.

  Bevakning
  För att du enkelt ska ha koll nya bostäder som passar dig finns vår bevakningstjänst. Vi håller dig uppdaterad via e-post och sms.

  Senaste bud
  Det är lätt att hålla koll på våra budgivningar. Vi visar alltid det senaste budet direkt i bostadsbeskrivningen på internet.

  Finansiering
  Det är en god idé att ha ordnat med finansieringen innan visningen. Vi hjälper dig att hitta en lämplig finansieringslösning.

  Visningsresa
  Hittat ett hus eller en lägenhet du vill titta närmare på? Vi planerar ditt besök i Spanien efter dina önskemål.

  NIE-nummer
  Vid ett bostadsköp i Spanien måste du ha ett skatteidentifikationsnummer; NIE-nummer. Vi hjälper dig att komma i kontakt med företag som sköter detta.

 • Få tips om hus och lägenheter som passar dig direkt i mobilen eller via mail.

  För att du enkelt ska kunna hålla utkik efter din framtida bostad i Spanien eller Portugal har vi skapat en bevakningstjänst. Med bevakningen får du e-post och sms med tips om hus eller lägenheter som motsvarar det du söker.

  Kontakta något av våra kontor för att starta en bevakning.
  Våra kontor

 • Funderar du på att köpa hus eller lägenhet i Spanien eller Portugal? Och är nyfiken på hur alla de fina miljöerna ser ut på nära håll?

  Då kan vi rekommendera att du bokar in visningar med oss på Fastighetsbyrån. Låt oss på Fastighetsbyrån hjälpa dig planera ditt besök i Spanien eller Portugal och sedan styr vi upp allt det praktiska från våra kontor i Spanien och Portugal. Allt för att du ska hitta ditt drömboende i solen.

  Läs mer om Visningstips på köpguiden, att gå på visning.

 • Håll koll på senaste budet direkt i bostadsbeskrivningen på internet.

  Det är lätt att håll koll på våra budgivningar. Vi visar alltid det senaste budet direkt i bostadsbeskrivningen på internet. På så vis kan du hålla dig uppdaterad och få bättre beslutsunderlag när du planerar ditt nästa bud.

 • Genom vårt samarbete med Swedbank AB kan vi erbjuda finansiering till dina fastighetsaffärer i Spanien eller Portugal via Swedbank i Luxemburg.

  Kortfattat så ansöker man om ett lånelöfte för köp av bostad via sitt Swedbank-kontor i Sverige och Swedbank Luxemburg säkerställer, administrerar och slussar bankkontoret genom affären. Grundvillkor: lägsta köpeskilling € 175.000 och lånebelopp minst € 100.000.

  Intresserad? Kontakta din rådgivare på ditt bankkontor för mer information om vad som krävs för att genomföra en belåning. Du kan också läsa mer om utländska bolån på bankens hemsida, www.swedbank.lu eller www.swedbank.se

 • Regler och lagar fungerar inte alltid som man tror. Till exempel är man väldigt dåligt skyddad om man är sambo och något oförutsett skulle hända. För att inte tala om vilka konsekvenser oskrivna papper kan få om man går in i ett boende med olika ägarandelar, eller om det finns särkullbarn med i bilden. Juristbyrån hjälper dig gärna att se över din juridiska situation i Sverige.

  Det går inte att ändra på det som varit. Men det går att ta reda på fakta om vad som egentligen gäller om något skulle hända i framtiden, och att skriva papper så att det blir som man vill.

  Livsbesiktning
  Juristbyrån är en del av Swedbank – precis som Fastighetsbyrån. Just nu erbjuder vi alla våra köpare och säljare en kostnadsfri Livsbesiktning, det vill säga en genomgång av din juridiska situation i Sverige sedd med lagens ögon. Det handlar om att hjälpa dig förstå vad som egentligen gäller, och vad du kan göra om du vill ha det på något annat sätt.

  Skulle du behöva juristhjälp i Spanien eller Portugal för att exempelvis upprätta spanskt eller portugisiskt testamente eller genomföra ett arvsskifte har vi även där rätt kontakter.

  Läs mer om
  Vanliga frågor om juridik

  Boka Livsbesiktning
  Juristbyran.com

 • Samtliga säljare inom Fastighetsbyrån omfattas av en ansvarsförsäkring som ger en större trygghet för dig som kund.

  Ansvarsförsäkringen är lagstadgad för mäklare i Sverige och vi har valt att erbjuda denna trygghet även för dig som kund i Spanien eller Portugal. Försäkringen ger dig som kund ett större skydd i det fall då du lider ekonomisk skada under ett förmedlingsuppdrag.

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.