Sök bostad eller innehåll

Marbella – Nueva Andalucía

Din mäklare i Marbella – Nueva Andalucía

Marbella är golf och glamour, jetsetliv och kändisar från hela världen, men också avslappnat spanskt häng med en kosmopolitisk känsla. Arkitekturen speglar denna blandning av nytt och gammalt, spanska traditioner och hypermodernt, det vitkalkade och det moriska i fusion med influenser från världens alla hörn. I Marbella bor inte mindre än 137 olika nationaliteter och det är svårt att känna sig som utlänning.

Med sina 16 golfbanor är Marbella den kommun i Spanien med flest golfbanor. Det förvånar kanske inte så många. Inte heller nära tre mil stränder med ett flertal internationellt kända strandklubbar och ett oändligt antal klassiskt spanska "chiringuitos", och flera småbåtshamnar – pärlan är Puerto Banús med sina exklusiva yachter och märkesbutiker. Mer överraskande är de fantastiska vandringsleder och rutter för montainbike som Marbellas geografiska läge bjuder på, omgiven av bergen Sierra Blanca med den emblematiska La Concha som ett berömt landmärke.

De kulinariska gästerna kan glädja sig över fler än 600 restauranger med ett spektakulärt utbud av internationella kök mixat med spanska klassiker. Inte mindre än tre Michelinkrogar trängs i Marbella. Shoppingen finns förutom i Puerto Banús, även längs Marbellas huvudgata Ricardo Soriano, i gamla stan, på köpcentret La Cañada och ett flertal charmiga veckomarknader.

Kontakta oss

Kontakta oss

användarvillkoren

Till salu

Visa fler

Vi som jobbar i Marbella – Nueva Andalucía

Om Kent Schanke

Mitt genuina intresse för människor och affärer gör att jag trivs så bra med jobbet Att få arbeta med både köpare och säljare är underbart kul. E-mail i all ära, men jag föredrar att lära känna mina kunder redan innan de kommer hit på visning. I detta fall är telefonen oslagbar. Trivs som bäst när jag ser i kundernas ögon att jag lyckats hitta rätt objekt, att det klickar. Man känner det i rummet. Marbella? Klimatet förstås, här finns allt – en internationell kultur blandat med det traditionellt spanska. Marbella är underbart kosmopolitiskt. Har bott och arbetat på Costa del Sol sedan 2000 vilket ger kunderna en stor trygghet. Har en bakgrund på Handelsbanken och Swedbank i Spanien. Klivet över till Fastighetsbyrån var lätt. Det är ordning och reda, god backup och ett riktigt bra varumärke. Den kombinationen är en framgångsfaktor! På fritiden cyklar jag upp och ned på spanska landsbygden och tränar crossfit. Samlar på skotsk single malt. Är både farfar och morfar och har en fru som är rektor på Svenska Skolan i Marbella.

Kent Schanke

Säljare / Franchisetagare

Om Pontus Ölander

Efter att ha semestrat i Marbella sedan 2010 bokade jag ett halvårs språkkurs här, blev kär i kusten och bestämde mig för att stanna. Bor numera i Estepona och hann jobba ett tag för en tysk-spansk mäklarbyrå innan jag sökte mig till Fastighetsbyrån. Har stort intresse för Spanien och landets mat, kultur, folket och särskilt språket. Gillar fastigheter och framför allt inredningsdesign. Dessutom älskar jag människor, trivs med att träffa nytt folk, nätverka, och brinner för att hjälpa dem som söker sitt drömboende i Spanien. Privat lagar jag gärna mat, träffar vänner och resor, helst till storstäder, eller mysiga utflyktsmål i närheten av Costa del Sol. Är uppvuxen på Lidingö i Stockholm och har ett förflutet som egenföretagare i kontorsmaterialbranschen.

Pontus Ölander

Försäljningsansvarig

Om Andreas Ersson

Idrottskille som sadlade om till fastighetsmäklare 2002. Började bostadskarriären utomlands och fick där upp glädjen och lyckan i att hjälpa människor i deras största affär, bostadsaffären! Har arbetat som fastighetsmäklare på Östermalm, Kungsholmen samt Södermalm innan han blev kontorschef 2008 för kontoren i Södertälje, Trosa, Järna, Nykvarn samt Gnesta. Att få tillhöra Sveriges största fastighetsmäklarkedja passar en idrottskille med ambition om att vinna i allt. Att också få kunna påverka förutsättningarna för en kund i deras största affär samt att leverera mer än förväntansbilden gör att Andreas har hittat sitt drömyrke!

Andreas Ersson

Säljare / Franchisetagare

Om Sanna Magnusson

Sanna har arbetat på Fastighetsbyrån som fastighetsmäklare sedan år 2002 och ser glädjen i att gå till jobbet varje dag. Hon är sedan år 2005 franchisetagare för kontoren/områdena Södertälje, Nykvarn, Järna, Trosa och Gnesta. Att arbeta på Fastighetsbyrån, Sveriges största Fastighetsmäklarkedja, i Södertälje med omnejd, var ett naturligt och självklart val då hon är uppvuxen här och känner till området utan och innan vilket underlättar i hennes yrkesroll. Att träffa människor dagligen som befinner sig i olika livssituationer ser hon som stimulerande och mycket givande. Sannas fokus är att förmedla trygghet genom att lyssna på kundens behov, att ha ett 100 % engagemang i varje situation och jobba affärsmässigt både före, under och efter försäljningen. Sanna ansvarar för kontorens nyproduktionsprojekt och jobbar även aktivt med att utveckla medarbetarnas kunskap och de avgörande steg som finns i sälj- och förmedlingsprocessen. Fastighetsbyrån nöjer sig inte med annat än att ha de bästa fastighetsmäklarna hos sig.

Sanna Magnusson

Säljare / Franchisetagare

Om Anna Adolfsson

Om Carlos Rojas

Carlos Rojas

Property Finder

Om Elsa Lindvall

Född och uppvuxen i Estepona. Valde att lära känna sina svenska rötter när det blev dags för gymnasiet, och hamnade därför mitt ute på Österlen och sedan blev det universitetsstudier i Lund inom spansk filologi. Insåg ganska snabbt att Sverige inte var något för henne, men gav det en ärlig chans. 7 år senare flyttade Elsa tillbaks till sin hemstad, Estepona. Brinner för Spanien och allt som rör detta land. På fritiden gillar Elsa att vandra med hennes hund, springa, träna och umgås med familj och vänner.

Om Evelin Valentinsson

Om Fredrik Asp

Om Jennie Engström

Om Jerry Kyrk

Jag bor i Nueva Andalucia där jag köpte lägenhet 2002 och flyttade hit för gott 2013. Marbella var det självklara valet då jag älskar den internationella känslan som vi har här i kombination med att man bibehållit den spanska charmen. Vill man ha genuina bergsbyar så är de bara en kort bilresa bort, och vill man ha trendiga restauranger och beach klubbar så är det här man finner dem. En perfekt kombination. Jag kom hit redan 1990 för första gången, och insåg direkt att Marbella är en av Europas pärlor. Sedan så upplevde jag vintern i Sverige allt svårare för varje år som gick, så valet var ganska enkelt Det finns mycket att lyfta fram med Marbella, självklar så har vi klimatet med milda vintrar och väldigt solsäkert. Marbella är en väldigt kosmopolitiskt stad, man säger att det bor 137 olika nationaliteter i Marbella vilket starkt bidrar till atmosfären. Marbella är en väldigt charmig stad, med den pittoreska gamla stan och dess gränder med historia från romare, araber och kristna. Gillar man skidåkning så ligger Sierra Nevada bara strax över 2 timmar bort men fantastisk skidåkning där man har haft event som t.ex. alpina VM och världscupen. 1 timme från Marbella ligger Tarifa, där medelhavet möter atlanten, ett mecka för kite-surfare och där kan man även ta snabbåt (35 minuter) över till Marocko om man vill spendera en dag i gränderna i Tanger. Gillar man golf så har vi ett enormt utbud, kusten kallas ju även för Costa del Golf, och Nueva Andalucia går under benämningen golf-dalen. 6 km från Marbella stad ligger hamnen Puerto Banus som är kustens exklusivaste hamn med ca 5 miljoner besökare årligen. Vi har ett flertal storstäder inom räckhåll såsom Sevilla och Malaga (som för övrigt kallas nya Barcelona, med rätta). Sedan att vi kanske har Europas bästa strandpromenad skadar ju inte heller. Jerrys tips på: Restauranger i Marbella? "Vill man uppleva gamla stan i Marbella så rekommenderar jag Caperuza Bistro. Här äter man fantastiskt mat i en väldigt trevlig miljö och väldigt prisvärt." Bästa utflyktsmål från Marbella? "Som jag beskrev ovan finns det ett enormt utbud, men en lång-lunch på en chiringuito vid Marbellas underbara stränder är aldrig fel." Smultronställen kring Marbella? "Jag skulle vilja lyfta fram naturen, t.ex. La Puerta Verde som förbinder Marbella med Ronda (ca 45 km vandring). Det är en väldigt naturskön upplevelse med berg och sjöar." Bästa stranden i området? "Längs Marbellas 27 kilometer långa kuststräckan kan man hitta 23 stränder. Många anser att stranden vid Elviria tillhör det bästa, det är för övrigt här den kända beach klubben Nikki Beach ligger. I och med att vi bor i Nueva Andalucia så väljer vi ofta stränderna mellan Puerto Banus och Marbella som är mycket bra och som även har ett bra utbud gällande strandrestauranger."

Om Mari Johanna Melander

Kom från Åbo till Spanien för 15 år sedan för att stanna ett år. Så lärde jag lärde känna min man… Har jobbat i butik i Puerto Banús och som mäklare fram till krisen. Sedan 2007 på spansk bank med svenska kunder. Så blev jag varse att svenskarna hade börjat köpa igen och sökte mig tillbaka till branschen. Det är detta jag gillar! Det är ett fint ögonblick vi får dela. Det handlar om att förverkliga en dröm och vi får ta del av den. Allt är nytt för dem, jag har gått igenom samma sak och vill gärna hjälpa till. Jag känner väl till området och är bra på att känna vad kunderna verkligen behöver även när de inte själva vet, att läsa mellan raderna. Marbella är inte säsongsbetonat utan lever hela året. Det är som en liten storstad med mycket grönska, välskött, rent och säkert. Bor i den lilla grannbyn Ojén, där finns allt men i miniformat och alla känner alla. Gillar att vandra med hundarna och njuta av naturen vi har in på husknuten.

Om Miguel Sagaseta

Miguel utbildade sig till fastighetsmäklare i Sverige 2006. Han har även fem år som egenföretagare i bagaget. Född och uppvuxen i Norrköping med spanska föräldrar och nu återvänt till sina rötter skulle man kunna säga. Familjen kommer dock från Gran Canaria och Miguel bor har bosatt sig i Marbella efter många år i Stockholm. Han flyttade till värmen för att kunna leva utomhus hela året och för att livet i Spanien är så mycket mer socialt. Miguel är väldigt serviceminded och tycker om att hjälpa människor. På fritiden gillar han att spela padeltennis, promenera och jogga längs med havet, och om tid finns skulle han gärna vilja utveckla sin golf. Han älskar god mat och dryck och ser sig själv att han har kommit till rätt ställe där alla hans intressen kan få frodas.

Om Sarolta Racz

Privat har jag alltid varit intresserad av att investera i fastigheter, nu vill jag hjälpa andra att förverkliga den drömmen också. Född i Budapest, uppvuxen i Stockholm och har nu bott ett par år i Marbella. Älskar varma klimat och har rest jorden runt för att hitta drömboendet. Efter att ha besökt Marbella i sju års tid, insåg jag att jag trivs bäst här. Naturen är fantastiskt vacker, både bergen och stränderna. Marbella har allt en storstad kan erbjuda och mer därtill; suveräna restauranger, shopping, bergsvandringar och fina stränder. Har jobbat 17 år med kapitalförvaltning. Privat har jag alltid varit intresserad av att investera i fastigheter, nu vill jag hjälpa andra att förverkliga drömmen också. Fastigheter är så mycket trevligare än värdepapper, något att ta på och nyttja. Jag valde Fastighetsbyrån då det för mig är viktigt att ha en arbetsgivare som jag kan vara stolt över, som är ärlig och följer regelboken. Jag ser inte mig själv som en säljare utan är lugn, ordningsam och ärlig som person. På min fritid reser jag gärna till storstäder och stränder och jag älskar gourmetmat och vin.

Såld nyproduktion

Visa fler

Våra närområden

Se fler områden

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.