Sök bostad eller innehåll

Torre del Mar

Din mäklare i Torre del Mar

Den trevliga staden Torre del Mar ligger vid kusten med mäktiga berg i bakgrunden. Staden är belägen 32 km öster om Málaga stad och drygt 40 km från Málagas internationella flygplats. Till Nerja är det bara ca 20 km. Torre del Mar har framförallt spansk befolkning även om det förstås bor många nordeuropéer här också. Antalet bofasta invånare är ca 21 000 i Torre del Mar och ungefär 80 000 i hela kommunen Vélez-Málaga, där Torre del Mar ingår. 

Torre del Mar har en fantastisk, kilometerlång strandpromenad. Den breda och fina stranden är på vissa ställen handikappanpassad och det finns här och var tillgång till duschar. Längs med hela strandpromenaden hittar man trevliga fiskrestauranger, så kallade chiringuitos, där man kan njuta av nyfångad fisk och lokala rätter.

I trakterna runt Torre del Mar odlar man avokado och mango och andra subtropiska frukter och högre upp i bergen finns stora vinodlingar. Området är berömt för sina goda söta viner gjorda på druvan Moscatel.

Det finns många intressanta utflyktsmål i närheten av Torre del Mar. Bara 5 km norrut ligger staden Veléz-Málaga med sin historiska pittoreska stadskärna och intressanta arkitektur, där man kan se kyrkor, palats och kloster i morisk och barock stil. Någon mil längre norrut upp mot bergen hittar vi en stor, vacker sjö och på bergssluttningarna ligger flera charmiga byar i andalusisk stil. Området är idealiskt för bergsvandringar! Man kan även besöka t ex grottorna i Nerja lite längre mot öster, eller varför inte åka skidor upp till 3 300 meter över havet i Sierra de Nevada, mindre än två timmar bort med bil!

Det finns ett stort och varierat utbud av trevliga restauranger, kaféer och butiker i Torre del Mar, och här hittar man också banker, postkontor, apotek, sjukhus, klädbutiker, polisstation, en liten saluhall och en välbesökt gatumarknad (varje torsdag). Mellan Torre del Mar och Vélez-Málaga ligger vattenparken Aquavelis och det stora köpcentret El Ingenio, med många klädbutiker, restauranger och biosalonger.

Strax öster om Torre del Mar ligger trevliga Caleta de Vélez, som man kan säga är en förlängning av Torre del Mar. Caleta de Vélez består till stor del av fina villaområden på olika kullar, där man har en härlig utsikt över bukten i Torre del Mar och Medelhavet. Här finns även radhuslängor och fina lägenhetsområden, ofta med trevliga gemensamma poolområden. I Caleta de Vélez hittar man banker, postkontor, bibliotek, mataffärer, restauranger, barer, småbutiker och en gatumarknad (varje lördag) och mycket mer. Den kända golfbanan Baviera Golf ligger i Caleta de Vélez, liksom en fiske- och nöjesbåtshamn.

Benajarafe är en charmig kustort som ligger ca 12 km väster om Torre del Mar, bara 20 km från Málaga stad (38 km till Málagas internationella flygplats). Här finns en mycket bred och fin strand och en strandpromenad där man hittar flera trevliga fiskrestauranger och även lekplatser för de små. På kullarna kring Benajarafe ligger flera mycket fina villaområden varifrån man har en underbar utsikt över stranden och Medelhavet. I Benajarafe finns mataffärer, trevliga restauranger och kaféer, bageri, banker, postkontor och apotek och bara några kilometer bort, i Rincón de la Victoria, hittar du ett stort köpcenter.

Kontakta oss

Kontakta oss

användarvillkoren

Till salu

Visa fler

Vi som jobbar i Torre del Mar

Om Christina Bergstén

Christina Bergsten drivs av att göra ett noggrant och professionellt jobb och se sina kunder nöjda. Hon är född i Australien men kom som barn till Sverige och senare till Danmark. 1976 flyttade hennes familj till Spanien. 1995 började hon jobba inom private banking och sedan 2011 driver hon med stort engagemang Fastighetsbyrån i Nerja, numera med Johan Eckervik. Hon fastnade för Nerja då hon bor öster om Málaga och tycker att det är där man upplever det riktiga Andalusien. Det viktigaste för Christina i sin yrkesroll är att vara lyhörd, organiserad och påläst. På så sätt får hon både anställda, köpare och säljare att känna sig trygga.

Christina Bergstén

Säljare / Franchisetagare

Om Johan Eckervik

Johan Eckervik driver Fastighetsbyrån i Nerja tillsammans med Christina Bergstén. Han drivs av att utveckla företaget och att se såväl kunderna som personalen nöjda. Johan är född och uppvuxen i Stockholm. Han har en bakgrund från försäkringsbranschen och senare private banking, och har bland annat arbetat på Nordea och Handelsbanken i Frankrike. Han besökte Costa del Sol för första gången som ung på en tågluff, och kom senare tillbaka på många semestrar. Så småningom upptäckte han kusten öster om Málaga och numera bor han i en by i Axarquia, nära Torre del Mar. Johan tycker att området öster om Málaga har allt, höga berg, fina stränder och charmiga byar. Här finns både en spännande natur och en intressant kultur. På fritiden kör han gärna motorcykel, läser och umgås med familj och vänner.

Johan Eckervik

Säljare / Franchisetagare

Om Juan Prats

Juan ser sitt arbete som utvecklande och spännande då ingen dag är den andra lik och varje kund och försäljning är unik. Han är född och uppvuxen i Spanien men har under ett 1,5 år bott i Sverige tillsammans med sin svenska fru och deras 3 döttrar. Sedan 2011 jobbar han på Fastighetsbyrån i Nerja. Han är väldigt förtjust i Nerja området därför att det täcker önskemålen hos många olika typer av människor. Tidigare har han arbetat som mäklare och finansiell rådgivare under 12 års tid. Juan är noggrann, flexibel och driven och trivs bra på sitt jobb då han gillar att träffa nya människor och hjälpa dem att hitta just den fastighet som uppfyller deras förväntningar.

Juan Prats

Säljare/ Tjänstledig

Om Lina Tegby

Lina kom till Málaga för att läsa spanska och blev så förtjust i levnadssättet att hon blev kvar. Hon trivs med kustlivet på Costa del Sol och har tidigare bott längs den svenska kusten från Västervik och Göteborg i söder till Skellefteå i norr. Idag bor hon i Torre del Mar med sin spanska man och deras tre döttrar. Lina gillar att vänner träffas mycket ute här och det är skönt att slippa kalla, mörka månader i Sverige. Hon har läst en universitetsutbildning i Spanien och på senare år har hon jobbat inom bostadsbranschen. Eftersom hon är välbekant med både svensk och spansk kultur har hon lätt att relatera till båda köpare och säljare oavsett om de är svenskar eller spanjorer. Hon tycker det är givande att hjälpa andra hitta sin drömbostad i solen.

Lina Tegby

Innesäljare/ Tjänstledig

Om Lise-Lotte Hallman

Efter att ha arbetat många år i Sverige inom akademin ville Lise-Lotte flytta utomlands. Spanien var det som lockade mest utifrån det underbara klimatet och livsstilen här. Nerja med sin typiska, spanska karaktär parallellt med en internationell blandning av människor och kulturer passar henne perfekt. På Fastighetsbyrån välkomnar Lise-Lotte klienter och tar hand om dom på bästa möjliga sätt. För att underlätta arbetet för säljarna så assisterar hon dom administrativt, exempelvis med att färdigställa material inför visningar av våra fina objekt!

Genom att använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.